skip to Main Content
   
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009
Romus Geleidelijnen

Romus Markeringen voor slechtzienden

Markeringen voor slechtzienden en blinden

ROMUS Access met slechts één doel: samen werken aan gebouwen voor mindervaliden of slechtzienden veiliger maken. Openbare plaatsen en gebouwen verbeteren dankzij een compleet gamma van tegels, leuningen, geleidelijnen, ribbelstroken, signaleringen en waarschuwingsnoppen.

Mats+Profiles is importeur van Romus en houdt van diverse items ook voorraad aan. En waar we geen voorraad van houden, hebben we zeer korte levertijden. Met een hoog niveau van dienstverlening streven wij ernaar om u de best mogelijke service en prijs- kwaliteitsverhouding te leveren.

GELEIDING - RICHTINGSAANWIJZING IN HET KORT:

Om een oriëntering mogelijk te maken, moet de richtingsaanwijzing een viseel en tactiel contrast vormen (70 % verschil tussen de ondergrond en de richtingsaanwijzing). De norm NFP 98-352 maakt een onderscheid tussen verschillende soorten stroken afhankelijk van de montageplek:

• Model 1
aan de buitenkant van openbare gebouwen van alle categorieën en aan de binnenkant van openbare gebouwen van de categorieën 1 en 2 (bestaat met 3 of 4 ribben in reliëf)

• Model 2
aan de binnenkant van openbare gebouwen van de categorieën 3 en 5 (bestaat met 3 of 4 ribben in reliëf)

• Model 3
Stroken met ‘fijne ribbels’ zijn ook mogelijk in het interieur van openbare gebouwen van de categorie 3 tot 5
op gladde vloeren want ze kunnen worden opgemerkt door de trillingen die ze veroorzaken bij het vegen van de blindenstok

Andere kenmerken:

– Om detecteerbaar te zijn moet de geleiding langer dan 2 m zijn.

– Bij voorkeur worden richtingswijzigingen van 90° of 45° gebruikt.

– Tussen elke strook van een meter moet een afvoerruimte van max. 3 cm worden gelaten.

– De laatste geleidestrook stopt op 70 cm van het eindpunt, zodat de persoon de tijd heeft te stoppen nadat hij of zij het einde van de strook heeft opgemerkt

– Bij het kruisen van stroken moet een lege vierkant van 70 cm worden gelaten

De Rom.PLOT geleidelijnen en attentienoppen worden aangebracht met een zelfklevende tape en/of een tweecomponentenlijm afhankelijk van het type product en toepassing. Deze vorm van montage levert vele voordelen;

  • Eenvoudige en snelle montage op onder andere beton, natuursteen, tegels, parket en tapijt.
  • Na montage direct beloopbaar, sluiting of afzetting van de ruimte is niet nodig.
  • Geen risico op schade, geluidshinder en vervuiling ten gevolge van werkzaamheden.
  • Geen nare lijmlucht.
  • Duurzame montage: onwrikbaar en onverwoestbaar systeem.

MONTAGE

De geleidelijnen worden met behulp van mallen aangebracht op een ondergrond die van te voren goed ontvet dient te worden. Indien gewenst kan ons installatie team de montage verzorgen. 

TOEPASSINGEN

De kunststof routegeleidingen zijn extreem duurzaam en bedoelt voor permanente toepassingen op uw bestaande vloerafwerking bij renovatie of direct bij nieuwbouw. 

Back To Top
×Close search
Zoeken