skip to Main Content
   
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009

Rail Gidslijnen

Romus heeft in haar programma een zeer grote keuze aan markeringen voor blinden en slechtzienden om gebouwen veiliger te maken.
Gidslijnen worden gebruikt om o.a. blinden of slechtzienden te assisteren in oriëntering situaties met een verhoogd contrast en ribbels

De Romus gidslijnen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen om zo tegemoet te komen aan de grote verscheidenheid aan toepassingen.

  • Eenvoudige montage  lijmsysteem
  • lange stukken 100×22 cm
  • Duurzame, niet vergelend
  • Uiterst slijtvast en -, kras-, stootbestendig.
  • Bestand tegen UV-straling en chemische stoffen.
  • Antislip: glijweerstand 0,56 nat.
  • Gelijk na plaatsing beloopbaar
Romus geleidelijnen

Om een oriëntering mogelijk te maken, moet de richtingsaanwijzing een visueel en tactiel contrast vormen (70 % verschil tussen de ondergrond en de richtingsaanwijzing). De norm NFP 98-352 maakt een onderscheid tussen verschillende soorten stroken afhankelijk van de montageplek:

• Model 1 > aan de buitenkant van openbare gebouwen van alle categorieën en aan de binnenkant van openbare gebouwen van de categorieën 1 en 2 (bestaat met 3 of 4 ribben in reliëf)

• Model 2 > aan de binnenkant van openbare gebouwen van de categorieën 3 en 5 (bestaat met 3 of 4 ribben in reliëf) • Model 3 > stroken met ‘fijne ribbels’ zijn ook mogelijk in het interieur van openbare gebouwen van de categorieën 3 tot 5 op gladde vloeren want ze kunnen worden opgemerkt door de trillingen die ze veroorzaken bij het vegen van de blindenstok Andere kenmerken: – Om detecteerbaar te zijn moet de geleiding langer dan 2 m zijn. – Bij voorkeur worden richtingswijzigingen van 90° of 45° gebruikt. – Tussen elke strook van een meter moet een afvoerruimte van max. 3 cm worden gelaten. – De laatste geleidestrook stopt op 70 cm van het eindpunt, zodat de persoon de tijd heeft te stoppen nadat hij of zij het einde van de strook heeft opgemerkt – Bij het kruisen van stroken moet een lege vierkant van 70 cm worden gelaten.

Geleidelijnen

Gidslijnen

geleiding. Soepel, in metacrylaathars, uv-bestendig, niet vergelend, antislip SRT 0,56. Uitstekend bestendig tegen scheuren en schuren. Vuilbestendig. Wordt verlijmd met methacrylaatlijm 4229 op vloerdeklaag of op beton.

tekening

Voor een gemakkelijke oriëntering, moet de gangaanduiding visueel en tactiel contrasterend zijn.
(70% verschil tussen de ondergrond en de gangaanduiding)

Lineaire geleiding.

Soepel, in metacrylaathars, uv-bestendig, niet vergelend, antislip SRT 0,56. Uitstekend bestendig tegen scheuren en schuren. Vuilbestendig.
Wordt verlijmd met methacrylaatlijm (Romus 4229) op vloer de klaag of op beton.

Fabrikaat:  M+P  Romus
Type: M+P  Gidslijnen Rail Exteline
Ribbels:  4 of 3
Materiaal: PVC (REACH PROOF)
Oppervlak:  Methacrylaathars
Montage: verlijmd met Metacol (Romus)
Kleur: ntb

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen
Back To Top
×Close search
Zoeken