skip to Main Content
   
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009
schoonloopmatten

Droogloopmatten

Direct offerte ontvangen

Bel 072 303 0009 of vul onderstaand formulier in.

Kijk ook bij onze entreemat systemen

Systeem entreematten met bijvoorbeeld borstels
maken een perfecte combinatie met droogloopmatten.

INFORMATIE DROOGLOOPMATTEN IN HET ALGEMEEN

Onderstaand vindt u meer informatie over de functie en het doel van een goede entreezone.

ONTWERP INFORMATIE IN HET KORT:

Kies een maximale looplengte om de werking van de droogloopmat zo optimaal mogelijk te benutten.

> Minimaal een minimum looplengte van ca. 3000 mm om een goede werking te genereren.

> Ideale situatie : binnen droogmat / buiten borstel- of schraapmat

Neem contact op met Mats+Profiles voor een passend en vrijblijvend advies. 

Wij adviseren u ook vrijblijvend in de ontwerp fase om de entree goed in uw bouwplannen in te passen.

Droogloopmat huren of kopen?

Een Droogloopmat aanschaffen is voordeliger dan het huren van entreematten. Gehuurde matten worden in de regel los gelegd zonder vaste matten en worden elders gewassen.

Huurprijs versus eenmalige kosten

Een gemiddelde huurmat van 120x 180 cm (2,2 m2) kost u rond de € 5,- per week. Dat lijkt goedkoop, maar het komt wel neer op € 260,- per jaar. Een gelijkwaardige schoonloopzone via Mats & Profiles gaat 3 – 5 jaar mee tegen eenmalige kosten vanaf € 55,-.

Voor een optimale vuil- en vochtopname bieden wij een systeemmatten programma aan met een veel hogere effectiviteit. Zelfs bij de meest zwaar belopen entrees gaan onze entreematten meer dan 5 jaar mee. Eenmalige uitgaven vanaf € 215,-. 

Onderhoud

Huurmatten worden voor u gereinigd als vast onderdeel binnen een huurcontract. Maar heeft u zich al bedacht dat uw schoonmakers dezelfde huurmatten dagelijks reinigen door te stofzuigen? U daarmee dubbel betaalt voor het laten reinigen? De schoonloopzones die  Mats & Profiles in haar programma heeft, behoeven geen chemische wassing en blijven representatief door regelmatig stofzuigen. Tevens bieden we een periodiek diepe reiniging aan voor uw matten. Kijk bij onze onderhoudsservice voor meer info.

De projectwaardige schoonloopzones hebben een betere vuil vasthoudende structuur dan huurmatten. Onze systeemmatten beschikken over een structuur waarbij vuil onder het loopoppervlak wordt opgeslagen. Dit voorkomt verdere inloop, zelfs op de drukst belopen entrees.

Wasbare matten beschikken vaak over een hoge vochtopname, maar houden vocht ook langer vast. Wist u dat bij het langer vasthouden van vocht het risico bestaat van versnelde groei van bacteriën? Juist deze bacteriën maken dat de matten onfris gaan ruiken. De geur van het welbekende onfris ruikende vaatdoekje bij binnenkomst? Niet echt het visitekaartje waar u naar opzoek bent.

EEN GOED ENTREEMATTEN PLAN:

Entreematten zijn bedoeld om vuil en vocht van het schoeisel van uw bezoekers te verwijderen. Een korte mat is niet geschikt, simpelweg door het gebrek aan contactmomenten waarop vuil en vocht kunnen worden tegengehouden. Sommige matten zijn zo kort dat je er maar met één voet op stapt. Over sommige matten kun je zelfs helemaal heen stappen! Een gemiste kans, zeker als u zich bedenkt dat 80% van het vuil en vocht in uw gebouw tegengehouden had kunnen worden direct bij binnenkomst van uw bezoekers.

Idealiter maakt u gebruik van twee soorten matten, die achter elkaar worden gelegd: de primaire mat en de secundaire mat. In het geval van extreem weer, kunt u hier nog een extra mat aan toevoegen: de tertiaire mat.

Wat doet een primaire entreemat? ( zone 1)

Zoals de naam al aangeeft, is de primaire entreemat de eerste mat waar uw bezoekers op stappen en overheen lopen. Doel van deze mat is het grootste deel van het vuil af te schrapen. Voor een optimale werking is het belangrijk dat elke voet ten minste twee keer in contact komt met de mat. Ons advies is een entreemat met minimum looplengte van 2 meter.

De meeste primaire matten kunnen ook buiten worden geplaatst. Hiermee houdt u het ergste vuil en vocht tegen nog voor het uw pand/woning binnenkomt, wat direct merkbaar uw leefklimaat verbetert. (ga naar entreematten)

Wat doet een secundaire entreemat? ( zone 2)

Nadat de primaire mat het merendeel van het vuil heeft verwijderd, is het aan de secundaire mat om vocht en fijn stof tegen te houden.Voor een optimale werking is het belangrijk dat elke voet ten minste twee tot drie  keer in contact komt met de mat. Ons advies is een inloop- of droogloopmat met minimum looplengte van 4 meter.  (ga naar droogloopmatten)

Wat doet een tertiaire entreemat? ( zone 3)

Een tertiaire entreemat is speciaal voor op dagen van extra veel vuil- en vochtinloop (denk aan dagen van regen/sneeuw).  Omdat tertiaire matten voldoen aan een tijdelijke behoefte om extra vuil en vocht op te vangen, worden ze ook wel “Throw down mats” genoemd. Hoewel de matten los liggen, blijven ze goed op hun plek liggen en zijn ze voorzien van een anti-struikel rand aan 4 zijden.

Tertiaire matten zijn uitermate geschikt als communicatiemiddel. Uw klanten zien direct bij binnenkomst uw logo, tekst of eventuele afbeeldingen op de mat staan. Veel is mogelijk.

WAAROM INVESTEREN IN ENTREEMATTEN?

Onafhankelijk Onderzoek:

  • Internationale onafhankelijke onderzoeken tonen aan dat 80% van al het vuil via het schoeisel van bezoekers een gebouw binnen komt.
  • Vuil en vocht veroorzaken op harde vloeren een veiligheidsrisico. Tapijten raken verzadigd en veranderen in modderbanen.

Als vocht en vuil het gebouw worden ingelopen, kunnen harde vloeren gevaarlijk worden. Op natte dagen raken huurmatten verzadigd met water. Hoeveel kost het om een bezoeker schadeloos te stellen die op uw vloer uitglijdt? Losliggende matten ZONDER primaire en secundaire matten raken verzadigd. Losliggende matten verschuiven en er ontstaan kreukels, wat uw schoonloopzone ineens verandert in een struikelzone.

Veiligheid & entreemat

AGevaarlijke situatie met losliggende mattenls vocht en vuil het gebouw worden ingelopen, kunnen harde vloeren gevaarlijk worden. Op natte dagen raken huurmatten verzadigd met water. Hoeveel kost het om een bezoeker schadeloos te stellen die op uw vloer uitglijdt?

Losliggende matten ZONDER primaire en secundaire matten verzadigen, bewegen en er komen kreukels in. Dit vormt een struikel risico en het voldoet niet aan de eisen.

Type schoonloopmatten / droogloopmatten informatie

Polypropyleen (PP): Dit is een prijs aantrekkelijke, slijtvaste vezel die veel wordt toegepast in matten. Polypropyleen is minder geschikt om vocht op te nemen dan bijvoorbeeld een polyamide vezel en heeft dan ook veel meer oppervlakte nodig om zijn werking goed te doen. De polypropyleen vezel in een dikkere vorm wordt vaak gebruikt in borstelmatten. Minder UV bestendig en minder slijtvast dan de duurdere onderstaande nylon vezel, maakt de polypropyleen vezel bijzonder geschikt voor huiselijke toepassingen, echter veel minder geschikt als borstel voor project matige toepassingen. Uitzondering op de regel is De STICKS AND STONES gemaakt van polypropyleen met een zeer hoge dichtheid. Daardoor is Sticks and Stones een sterke en stabiele tapijttegel en kan de zwaarste verkeersintenties aan. Een unieke tegel in zijn soort.

Polyamide (PA): Deze vezel is zeer geschikt om vocht van de schoenzool op te nemen. De mat met polyamide vezel trekt als het ware het vocht van de zool. De luchtstroming verdampt het opgenomen vocht. Hoe meer deze vezel in de mat verwerkt zit, des te beter deze zijn werk doet. Tevens schraapt de polyamide vezel fijnzand en stof van de schoenzolen en houdt deze vast. Het vuil kan worden verwijderd door de droge mat te stofzuigen. De dikte van de vezel en de inzet van de vezel in de schoonloop geeft de droogloopmat haar specifieke eigenschappen en uiterlijk.

Nylon: Deze vezel is zeer slijtvast, weerbestendig en wordt vaak gebruikt in de projecten als borstel. De vezel is duurder dan de polypropyleen vezel maar ook een stuk sterker. Tevens zijn de kleuren (zowel licht als donker) zeer UV bestendig. De nylon 6.6 borstels zijn bijzonder goed toe te passen bij veel belopen entrees.

Katoen: Deze vezel is zeer geschikt om vocht op te nemen. De katoenen matten zijn als het ware omgekeerde dweilen. De katoenenvezel absorbeert vocht en vuil en neemt deze op. Katoen is minder slijtvast (pilt) dan de bovenstaande vezels en heeft een langere opdroog tijd en is daardoor minder geschikt voor druk belopen entrees.

Doordat het katoen vuil opslaat in de vezel blijft deze minder lang representatief dan een polyamide of polypropyleen schoonloop zone. De katoenen matten met een rubber rug zijn vaak wel wasbaar door de lokale wasserette afhankelijk van de maatvoering.

Wasbare matten beschikken vaak over een hoge vochtopname, maar houden vocht ook langer vast. Wist u dat bij het langer vasthouden van vocht het risico bestaat van versnelde groei van bacteriën? Juist deze bacteriën maken dat de matten onfris gaan ruiken. De geur van het welbekende onfris ruikende vaatdoekje bij binnenkomst? Niet echt het visitekaartje waar u naar opzoek bent.

Back To Top
×Close search
Zoeken

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen