skip to Main Content
   
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009
Dilatatieprofielen

Dilatatieprofielen

Dilataties in vloeren

Dilatatieprofielen voorkomen ongecontroleerde scheurvorming in een dekvloer. Spanningen als gevolg van krimp leiden tot scheuren op willekeurige plaatsen. Deze scheurvorming kan worden voorkomen door het aanbrengen van dilataties. De dekvloer krijgt daarmee de ruimte om te krimpen. Een dilatatie of krimpvoeg is dus een geplande gecontroleerde scheurvorming.

Voor egaliseren en afwerking van vloeren zie ons vloerprofielen programma.

Direct offerte ontvangen

Bel 072 303 0009 of vul onderstaand formulier in.

Waarom moet voegprofielen of dilatatieprofielen worden toegepast?

Tijdens de verharding van de mortel wordt een dekvloer kleiner. De voornaamste oorzaak is verdamping van niet gebonden water. De krimp treedt op bij cementgebonden vloeren en in mindere mate bij anhydrietvloeren. Bij afwerking met tapijt of parket is enige wilde scheurvorming minder een probleem, maar bij een hechtende harde vloerbedekking moet het proces beheerst worden.

De veelzijdigheid aan opties, op elke maat geleverd voor in de voeg of dilatatie in het beton biedt Mats+Profiles een oplossing voor elke vloer voor in de gezondheidszorg, onderwijsinstellingen, kantoren, ziekenhuizen, horeca farmaceutische industrie.

Wat is het verschil tussen dilatatievoeg of krimpvoeg?

De krimpvoeg vangt de verbredende bewegingen van de vloer op. De dilatatievoeg kan meerdere bewegingen opvangen (krimp, uitzetten maar ook verticale bewegingen). Door temperatuurschommelingen van vloerverwarming of verwarming door de zon zal de dekvloer uitzetten en krimpen. Dit effect is sterker bij zwevende vloeren ofwel constructies waar dek- en draagvloer zijn gescheiden door een laag isolatiemateriaal. De vloer zelf maakt uiteraard geen onderscheid tussen een krimpvoeg of een dilatatievoeg. Dit wordt bepaald door de ontwerper en is men name van belang bij de keuze van een voegprofiel.

Dilatatieprofiel heavy duty

Dilatatieprofielen

Dilatatieprofielen worden gekozen op basis van voegbewegingen, belastbaarheid, esthetiek en hygiënische eisen.
De keuze van een krimpvoegprofiel is gebaseerd op belastbaarheid en het metaal waarvan het voegprofiel is gemaakt. Aluminium is voordeliger, maar RVS geeft geen smeerstrepen bij het vlinderen. (Dit is van vooral van belang bij vloeren zonder verdere afwerklaag). De dunbed dilatieprofielen zijn geschikt voor tegelvoeren en gietvloeren.

krimpVoegprofiel

Waarom voegprofielen?

De simpelste dilatatie wordt verkregen door het maken van een onderbreking door een zaagsnede. Echter losse voegwanden kunnen in de loop van de tijd afbrokkelen. Dekvloeren en tegels zijn slecht bestand tegen de trekkrachten die worden veroorzaakt door rijverkeer (boodschappenwagentjes, ziekenhuisbedden etc).

De meeste voegprofielen zijn geschikt voor het aanbrengen in de dekvloer. De perforaties in de steunbenen zorgen voor een hechting met de vloer waardoor verdere mechanische bevestiging niet nodig is.

Dilatatieprofielen RVS
Back To Top
×Close search
Zoeken

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen