skip to Main Content
   
Direct contact met onze specialisten   072 303 0009
aluminium matten

Aluminium matten

Mats+Profiles matten

De Aluminium mattencollectie van Mats+Profiles bestaat uit eigen entreematsystemen, ontwikkeld vanuit jarenlange traditie van ontwerpen, produceren en installeren van entreematten in binnen- en buitenland. Naast onze eigen entreematcollectie hebben wij ons programma uitgebreid met de entreesystemen van Forbo Nuway.

Het aluminium systeemmatten programma

logo nuway

Forbo Nuway

Forbo Nuway aluminium matten biedt een ruime keuze aan entreemat-oplossingen; geschikt voor elk type verkeer en entree. Mats+Profiles beschikt over de volledige collectie binnen haar programma en werkt nauw samen met Forbo Floorings. Mats+Profiles adviseert, meet op en installeert de Forbo Nuway entreematsystemen.

Het Forbo Nuway programma

Direct offerte ontvangen

Bel 072 303 0009 of vul onderstaand formulier in.

Kijk ook bij Schoonloopzones en Pastamatten
Schoonloopzones en aluminium entreematten vormen een ideale combinatie.

Uitgebreide algemene informatie over entreematten

INFORMATIE ENTREEMATTEN IN HET ALGEMEEN

Bent u opzoek naar algemene informatie over onze entreematten? Tips over waar u rekening mee kunt houden bij het maken van uw keuze voor een entreemat, leest u in onderstaande ontwerpinformatie.

ONTWERPINFORMATIE, TIPS IN HET KORT:

Looplengte:

Wilt u de werking van uw entreemat zo optimaal mogelijk benutten, kiest u dan voor een zo maximaal mogelijke looplengte . Elk contactmoment met de schoenzolen van uw bezoekers maakt dat de entreemat inloop van vuil en vocht tegenhoudt. Hoe langer de looplengte, hoe hoger het aantal contactmomenten, hoe beter de bescherming van uw vloeren tegen vocht en vuil.

 • Wij adviseren, afhankelijk van het soort entree zone, een minimum looplengte van ca. 3000 mm om een goede werking te genereren. Meer over looplengtes leest u bij Entree zones.

Looprichting:

Welke inlagen u ook kiest (tapijt, borstel, rubber), belangrijk voor vocht- en vuilopname is het haaks plaatsen van de profielen in de entreemat op de looprichting.

 • Wij geven het advies de profielen zo veel mogelijk haaks te plaatsen op de looprichting zodat uw entreemat optimaal functioneert.

Inbouw- of oppervlakte-installatie:

Afhankelijk van de hoeveelheid loopverkeer en het type rolverkeer (licht, medium of zwaar) kunt u ervoor kiezen om de installatie te laten inbouwen (matput) of op de oppervlakte te laten bevestigen. Voordeel van inbouwinstallatie is het gemak waarmee de deurmat kan worden gereinigd en het opgevangen vuil kan worden verwijderd.

 • Wij adviseren u om de entreemat in een matput te plaatsen waardoor het loopoppervlak gelijk blijft in hoogte. Ideaal voor entrees met tourniquet of draaideur. 

Optimale werking:

Voor het droog en vuilvrij houden van uw vloeren, kunt u het beste gebruik maken van een inloop- of droogloopmat. Een entreemat speciaal ontworpen voor het opnemen van vocht en vuil. Voor een optimale barrière tegen het inlopen van grover vuil en zand adviseren wij de Borstel- of Schraapmat. Een combinatie van beiden, een droogloopmat met een borstel- of schraapmat, garandeert een optimale werking.

 • Ideale situatie voor optimale bescherming tegen vocht en vuil is het binnen plaatsen van een Droogloopmat  in combinatie met buiten het gebruik van een Borstel- of Schraapmat.

Hanteerbaarheid:

Om het onderhoud van uw entreemat eenvoudig te houden, adviseren wij afmetingen die zowel eenvoudig te plaatsen als uit te nemen zijn.

 • Eenvoudig te plaatsen en uit te nemen segmenten (zowel in afmeting als in gewicht) verhogen de hanteerbaarheid van uw entreemat waarmee het gemak in onderhoud en reiniging toeneemt.

Heeft u vragen, neemt u dan contact op met Mats+Profiles voor een passend en vrijblijvend advies.

Wij adviseren u ook vrijblijvend in de ontwerpfase om de entree goed in uw bouwplannen in te passen.

De juiste keuze in entreematen :

 • Vermindert de onderhoudskosten (slijtage- en schoonmaakkosten).
 • Reduceert de hoeveelheid vuil- en vochtinloop in een gebouw tot wel 80% .
 • Voorkomt ongevallen door uitglijden, waarvan het overgrote deel te wijten is aan vochtige vloeren.
 • Is een visitekaartje voor uw gebouw en vormt de brug tussen buiten en binnen.

De Mattenzaak  is onderdeel van Mats+Profiles heeft een eigen Nederlandse productie- en installatie team.

Een goed entreemattenplan:

Entreematten zijn bedoeld om vuil en vocht van het schoeisel van uw bezoekers te verwijderen. Een korte mat is niet geschikt, simpelweg door het gebrek aan contactmomenten waarop vuil en vocht kunnen worden tegengehouden. Sommige matten zijn zo kort dat je er maar met één voet op stapt. Over sommige matten kun je zelfs helemaal heen stappen! Een gemiste kans, zeker als u zich bedenkt dat 80% van het vuil en vocht in uw gebouw tegengehouden had kunnen worden direct bij binnenkomst van uw bezoekers.

Idealiter maakt u gebruik van twee soorten matten, die achter elkaar worden gelegd: de primaire mat en de secundaire mat. In het geval van extreem weer, kunt u hier nog een extra mat aan toevoegen: de tertiaire mat.

Wat doet een primaire entreemat? ( zone 1)

Zoals de naam al aangeeft, is de primaire entreemat de eerste mat waar uw bezoekers op stappen en overheen lopen. Doel van deze mat is het grootste deel van het vuil af te schrapen. Voor een optimale werking is het belangrijk dat elke voet ten minste twee keer in contact komt met de mat. Ons advies is een entreemat met minimum looplengte van 2 meter.

De meeste primaire matten kunnen ook buiten worden geplaatst. Hiermee houdt u het ergste vuil en vocht tegen nog voor het uw pand/woning binnenkomt, wat direct merkbaar uw leefklimaat verbetert. (ga naar entreematten)

Wat doet een secundaire entreemat? ( zone 2)

Nadat de primaire mat het merendeel van het vuil heeft verwijderd, is het aan de secundaire mat om vocht en fijn stof tegen te houden.Voor een optimale werking is het belangrijk dat elke voet ten minste twee tot drie  keer in contact komt met de mat. Ons advies is een inloop- of droogloopmat met minimum looplengte van 4 meter.  (ga naar droogloopmatten)

Wat doet een tertiaire entreemat? ( zone 3)

Een tertiaire entreemat is speciaal voor op dagen van extra veel vuil- en vochtinloop (denk aan dagen van regen/sneeuw).  Omdat tertiaire matten voldoen aan een tijdelijke behoefte om extra vuil en vocht op te vangen, worden ze ook wel “Throw down mats” genoemd. Hoewel de matten los liggen, blijven ze goed op hun plek liggen en zijn ze voorzien van een anti-struikel rand aan 4 zijden.

Tertiaire matten zijn uitermate geschikt als communicatiemiddel. Uw klanten zien direct bij binnenkomst uw logo, tekst of eventuele afbeeldingen op de mat staan. Veel is mogelijk.  (ga voor meer informatie en mogelijkheden naar droogloopmatten)

De sterke punten van een goed entreematsysteem:

• Beschermt uw vloerbedekking door middel van preventie;
• Maximaliseert de levensduur van vloeren door afname van slijtage;
• Vermindert de kans op ongevallen door uitglijden en struikelen van bezoekers bij binnenkomst;
• Houdt reinigingskosten in de hand;
• Verbetert het imago van uw gebouw.

Mats & Profiles heeft voor elk entree de juiste oplossing. Ons uitgebreide programma maakt het mogelijk om u van een gepast advies te voorzien. Mocht blijken dat u opzoek bent naar een type entreemat wat buiten ons programma valt, dan beschikken wij over voldoende connecties in binnen- en buitenland om u alsnog de juiste oplossing te kunnen aanbieden.

Hoe bepaalt u wat u nodig heeft?

Locatie: De eerste vraag die u uzelf kunt stellen is de “Waar komen vuil en vocht mijn gebouw binnen?” Denkt u naast de hoofd- en zijingang ook eens aan magazijningangen, productieruimten, verbindingsruimten met andere kantoortuinen, personeelsingangen etc.

Intensiteit voetgangersverkeer: De volgende vraag die u beantwoord wilt hebben, is de mate waarin er gebruik wordt gemaakt van de betreffende ingangen. Het aantal voetgangers bepaalt voor een groot deel het type entreemat waar u naar opzoek bent. Bij vochtig weer en een hoge intensiteit aan voetgangers, moet de mat voldoende opnamecapaciteit hebben om niet verzadigd te raken. 

Licht of zwaar rollend verkeer:  Denkt u bij licht rollend verkeer aan kinderwagens, rolstoelen, rollators, winkelwagens etc. Onder zwaarder rollend verkeer vallen zwaarbeladen trolleys, steekwagens, magazijn- en transportwagens, scootmobielen. Voor de doorstroom van bezoekers is het van groot belang dat uw entreemat goed op zijn plek blijft liggen, bij voorkeur gelijkvloers verzonken ligt. Wat u niet wilt, is dat voeten en wielen blijven haken, er mensen struikelen of uitglijden.  

De juiste Entreemat oplossing 

Verschillende mat typen zullen voldoen aan uw situatie. Toch zijn er zeker verschillen in de oplossing.  Zo is bijvoorbeeld de ene mat zeer effectief in het opnemen van vocht, maar minder bestendig tegen rollend verkeer. Matten met uitgeborsteld rubber zijn oersterk maar hebben een mindere vochtopname per m2 dan een mat systeem met getufte tapijtinlage.

Voor ons is het een kleine moeite om u te helpen met het maken van de juiste keuze. Onze kennis, mattenprogramma en bronnen, geeft ons de gelegenheid u de oplossing aan te kunnen bieden waarmee u tevreden bent.

Waarom investeren in entreematten? 

 • Internationale onderzoeken tonen aan dat 80% van al het vuil via het schoeisel van bezoekers een gebouw binnen komt.
 • Vuil en vocht veroorzaken op harde vloeren een veiligheidsrisico. Tapijten raken verzadigd en veranderen in modderbanen.

Uit Zweeds onderzoek (“Den onda cirkeln” van Bo Zetterqvist) komt naar voren dat:

 • maar liefst 86% van de kosten van vloerbedekking bestaat uit schoonmaakkosten.

De kostenspecificatie over de gemiddelde levensduur van 7 jaar van vloerbedekking in een openbare /werk ruimte is als volgt:

 • 86% Reiniging;
 • 10% Aanschaf en installatie;
 • 4% Reparatie.

Veiligheid & entreemat

Als vocht en vuil het gebouw worden ingelopen, kunnen harde vloeren gevaarlijk worden. Op natte dagen raken huurmatten verzadigd met water. Hoeveel kost het om een bezoeker schadeloos te stellen die op uw vloer uitglijdt? Losliggende matten ZONDER primaire en secundaire matten raken verzadigd. Losliggende matten verschuiven en er ontstaan kreukels, wat uw schoonloopzone ineens verandert in een struikelzone. 

Entreematten huren of kopen?

Gehuurde matten worden in de regel los gelegd, liggen over het algemeen niet verzonken in een matput waardoor ze niet gelijkvloers lopen.  

Huurprijs versus eenmalige kosten

Een gemiddelde huurmat van 120x 180 cm (2,2 m2) kost u rond de € 5,- per week. Dat lijkt goedkoop, maar het komt wel neer op € 260,- per jaar. Een gelijkwaardige schoonloopzone via Mats & Profiles gaat 3 – 5 jaar mee tegen eenmalige kosten vanaf € 55,-.

Voor een optimale vuil- en vochtopname bieden wij een systeemmatten programma aan met een veel hogere effectiviteit. Zelfs bij de meest zwaar belopen entrees gaan onze entreematten meer dan 5 jaar mee. Eenmalige uitgaven vanaf € 215,-. 

Onderhoud

Huurmatten worden voor u gereinigd als vast onderdeel binnen een huurcontract. Maar heeft u zich al bedacht dat uw schoonmakers dezelfde huurmatten dagelijks reinigen door te stofzuigen? U daarmee dubbel betaalt voor het laten reinigen? De schoonloopzones die  Mats & Profiles in haar programma heeft, behoeven geen chemische wassing en blijven representatief door regelmatig stofzuigen. Tevens bieden we een periodiek diepe reiniging aan voor uw matten. Kijk bij onze onderhoudsservice voor meer info.

De projectwaardige schoonloopzones hebben een betere vuil vasthoudende structuur dan huurmatten. Onze systeemmatten beschikken over een structuur waarbij vuil onder het loopoppervlak wordt opgeslagen. Dit voorkomt verdere inloop, zelfs op de drukst belopen entrees. 

Wasbare matten beschikken vaak over een hoge vochtopname, maar houden vocht ook langer vast. Wist u dat bij het langer vasthouden van vocht het risico bestaat van versnelde groei van bacteriën? Juist deze bacteriën maken dat de matten onfris gaan ruiken. De geur van het welbekende onfris ruikende vaatdoekje bij binnenkomst? Niet echt het visitekaartje waar u naar opzoek bent.

Back To Top
×Close search
Zoeken

Privacy instellingen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

Privacy verklaring | Sluit
Instellingen